HOME / intro / ART WORKS / cv / links / contact
< back <
ART WORKS / sort by (index)
> next >

thuiskomen/heimkehr/homecoming 2007

presentatie: Krijn Boon Studio, Productiehuis, Schouwburg, Rotterdam
opdracht: stg.Drift, Anne Karin ten Bosch (theatervormgever)
media:
poster
maat, 51 x 35 cm
i.s.m. Renate Zentschnig, Katarina Zdjelar, Gabrielle Uetz, Evelien van den Broek, Anne Karin ten Bosch, Marcelo Evelin, Peter Kho sien kie, Onur Kilinçci, Iem Bibo en elke avond andere gasten.

van: anne karin ten bosch
verzonden: zaterdag 12 februari 2005 22:58:19
aan: iem bibo
onderwerp: colofon

WE GAAN NOG NIET NAAR HUIS

De performance-installatie “thuiskomen/heimkehr/homecoming” gaat over het verlangen ergens thuis te zijn. Het project vertelt het over heimwee, het beloofde land, de thuisreis, welkom zijn en welkom heten, je thuis voelen, maar ook over het verlangen innerlijke rust te vinden zonder te berusten, thuis te komen in jezelf.

Waarom zijn we altijd op weg naar, zoekend, doelgericht, verlatend, vertrekkend? Gaat het gepaard met het onvermogen vrede te hebben met wat er is, los te laten en de dingen te zien zoals zij zijn? Is er steeds opnieuw de verleiding jezelf te verliezen, te ontvluchten, te verbeteren of de ambitie een ander voorbij te streven? Hunkeren we naar een
verandering ten goede, verwerken we eindelijk de scherven uit het verleden? Zijn we bang iets te missen, geloven we in een voortdurende belofte? Zijn we op weg naar huis?

In de drie onderzoeksperiodes van thuiskomen/heimkehr/homecoming nodigde Anne Karin ten Bosch verschillende kunstenaars en theatermakers uit om mee te werken aan bewegingsmateriaal, performances, teksten, beelden, muziek en video’s. Op de avonden zelf wandelt de bezoeker door een collage van het zo ontstane materiaal.

thuiskomen/heimkehr/homecoming is een performance-installatie, voor het eerst te zien in de Krijn Boon studio van de Rotterdamse Schouwburg in februari 2005. Het is een project dat reist en verandert en steeds op andere plaatsen, met andere gasten, te zien zal zijn.
poster: maat 51 x 35 cm